Blågårdsgade

I den seneste uge har jeg haft lidt for mange jern i ilden, men heldigvis på en god og konstruktiv måde. Jeg haft et par spændende projekter på arbejdet, der er gået ind i nye faser – helt præcist udarbejdelse af SKI-kontrakter samt godkendelse at design på igangværende opgaver. Og så er sommeren endelig kommet, hvilket har betydet at de fleste aftner er blevet nydt i selskab med gode venner i lokalområdet. Lokalområdet har i det hele taget haft mit fokus, for i begyndelsen ugen fandt jeg på en ny webidé. Blågårdsgade.dk, en hjemmeside der skal fortæller alt det dejlige der sker i den ellers så udskældte gade.

Tanken er, at Blågårdsgade.dk skal fungere som en gadeversion af aok.dk, men med den væsentlige forskel at erhvervslivet i gaden selv får lov at skrive når de har lyst. Målgruppen for hjemmesiden er beboerne på Nørrebro, der nemt og hurtigt skal kunne få et overblik over hvad der sker. I begyndelsen vil jeg stå som administrator, men med tiden er det meningen gaden selv skal kunne holde liv i sitet -  hjemmesiden er opbygget i WordPress, så det er nemt at give brugere adgang til systemet løbende. Midt på ugen var jeg af den grund forbi mange af butikkerne i gaden for at fortælle om idéen, og de fleste udtrykte begejstring for initiativet. Jeg har bedt butikkerne sende mig indhold hen over sommeren, så hjemmesiden kan være i fulde omdrejninger medio august. Jeg er meget spændt på om projektet kommer til at leve, eller om det bliver ved idéen. Meget afhænger af indholdsleveringen. Hvis  det lykkedes at skaffe tilstrækkeligt indhold, så skal der tænktes lanceringsplan. Det har jeg endnu ikke gennemtænkt, så skriv gerne en kommentar hvis du har en god idé!

Sidst på ugen stiftede jeg bekendsskab med Pecha Kucha, da vi på arbejdet afholdt én med fokus på læring inden for det sidste halve år. Pecha Kucha er et japansk præsentationskoncept, der i al sin enkelthed ud på, at hver deltager præsenterer 20 elementer, der hver varer 20 sekunder. I dette tilfælde 20 ting lært hen over det sidste halve år. Idéen bag konceptet er, at give de deltagende et intensivt bombardement af input og kilder til inspiration. Denne blog har lidt samme formål, omend formen er helt anderledes – ved at dele sin viden kan man inspirere andre og lade det forankre hos sig selv.

Idéen med uges links går efter kun tre uger på pension, men jeg vil løbende skrive hvis jeg falder over nogle interessante.

God weekend…

Èn kommentar

 1. Ask Hybel

  Jeg skal bruge to toplogoer til blågårdsgade.dk – i henholdsvis 190px × 90px og 728px × 90px. Farverne fra menupunkterne må gerne gå igen. Ellers ingen regler.

  #E6AB07
  #2B9435
  #A5CC3A
  #B7462C
  #326ABD

  Der er ingen moneter i projektet, men send gerne dit bud til askhybel@gmail.com – du modtager ekstrem god karme for hjælpen…og 72 jomfruer + minimal risiko for at ende i helvede

Skriv en kommentar