Flash på Iphone (uden plugin)

Det har længe været et problem at Adobe Flash ikke virker på Iphone/Ipad-platformen, men nu ser det ud til at et par skarpe udviklere har fundet en vej omkring problemet. Den enkelte flash bliver konverteret til Javascript/HTML5, hvilket giver brugbar flash til førnævnte platforme. Det er i min verden en smule revolutionerende, selvom man sagtes kan argumentere for, at det er lidt tåbeligt at der skal specialudvikles for at understøtte noget der er standard – men det er en helt anden snak. På http://smokescreen.us/ kan du teste Banner Ad Demo via din Iphone/Ipad. Det har jeg gjort, og det virker! Smokescreen er endda Open Source, og inden længe vil man kunne finde information om koderne bag. Det giver nye perspektiver på hvad der fremtidigt kan tilbydes af løsninger. Især Ipad’en er efter min mening en oplagt platform til flashløsninger, så det bliver spændende at følge teknikkens udbredelse.

6 kommentarer

 1. Randi

  Arh Ask, kan du ikke lige også sige, om Flash så nu kan vises på iphone, hvis man installerer et eller andet, og hvor man henter dimsen der gør det muligt?

 2. Ask Hybel

  Man ikke skal hente et plugin, nyheden er at udviklere nu kan kode sig ud af problemet så flash kan tilgås fra Iphone/Ipad. Så det ligger i hænderne i de kære udviklere endnu en gang!

 3. Ole Sauffaus

  Personligt er jeg nu ganske enig i Apples antiparti for Flash, og glad for at proprietær-teknologi køres ud på et sidespor, til fordel for åbne standarder, som enhver har adgang til.

  Desuden fungerer smokescreen-teknologien gennem en transformation af flash-geometri til svg-geometri, og forsøger at transformere dynamiske Flash data, til javascript DOM-manipulation… Tro mig… det hele bliver tungt for klienten (transportere, oversætte og eksekvere), og oven i hatten kommer det aldrig til at fungere “helt rigtigt”.

  En meget bedre investering af alles tid, vil være at omfavne HTML5 og javascript personligt. At arbejde i de teknologier der bygger på standarder, som åbner fremtiden, frem for at lukke den.

  Flash; R.I.P

 4. Ask Hybel

  Der er vist ingen tvivl om HTML5 bliver spændende at følge, men personligt mener ikke det er et sprøgsmål om enten eller. Jeg er fan af standarder (læs eventuelt mine indlæg om tilgængelighed), men at flash nu kan tilgås af omveje på nævnte platforme er i mine øjne en rigtig god og spændende nyhed. Lidt anarkist er jeg vel…

Skriv en kommentar