Programmer i skyen

Det er ikke nogen nyhed at flere og flere typer af computerprogrammer ender online, eller som nogen ynder at kalde det; i skyen! Det har været en trend længe, men det er først inden for de seneste år, at programmerne er begyndt at udfordre de lokalt installerede. De online programmer har mange fordele, blandt andet:

  • Du skal ikke tænkte på opdateringer, det klares centralt
  • Du kan tilgå dine programmer på alle computere med internet
  • Programmerne er ofte gratis
  • Mange af programmerne udnytter muligheden for deling.

Google har traditionelt været langt fremme i udvikling af online programmer, men de er langt fra alene på markedet. En liste med alle gode online programmer kunne blive en ørkenvandring, så derfor har jeg valgt at dele et par af de programmer jeg benytter dagligt.

Pixlr
Et online program til billederedigering, som jeg ikke kunne leve uden. Det er muligt at arbejde i lag og redigere til de mest almindelige typer af opgaver. Når man ikke er grafikker, er dette program ofte rigeligt. http://www.pixlr.com/editor/

EtherCodes
Med EtherCodes har du mulighed for hurtigt at oprettet et kodedokument online, som endda kan opsættes til forskellige kodesprog med farveguides. Det er rart når man ikke er den stærkeste koder, og måske bare skal rette et par småting. Endvidere giver programmet mulighed for at dele ens dokument, lige som man kender fra Google Docs. http://ethercodes.com/

Live Documents
Det er måske en overdrivelse at sige, at Live Documents er et af mine faste programmer online, men det kunne godt gå hen og blive det! Live Documents giver mulighed for at oprette forskellige typer af dokumenter – regneark, tekstdokument og præsentation. Det er mulighed for deling af dokumenter, så man slipper for endeløse versioneringer når man er flere om et skriv. http://www.live-documents.com/

Jaycut
Et online program til redigering af videoer. Det kræver en solid bredbåndsforbindelse, men når det er sikret, er det en smukt lille program.  http://jaycut.com/

Skriv en kommentar