Iphone som trådløst modem

I forrige uge var jeg forbi en kunde, der med stor nysgerrighed så mig benytte min iPhone som trådløst modem. Jeg gav ham efterfølgende en hurtig vejledning til opsætning af telefon/computer, og så hans dag var reddet. At benytte en iPhone som trådløst modem på sin Mac har været en mulighed siden OS 3.0 kom på markedet, så ikke meget nyt her – men det kræver selvfølgelig at man kender muligheden, og ikke mindst ved hvordan det opsættes.

Derfor en hurtig guide, for måske har ikke alle lært det smarte trick. Husk at det kan være en dyr affære, hvis du ikke har fri data på din telefon.

 1. Slå først internetdeling (og mobildata) til under Indstillinger > Generelt > Netværk > Internetdeling.
 2. Tilslut nu din iPhone via iPhone USB-kabel. Første gang du tilslutter med internetdeling slået til, vil der komme en wizard frem på din Mac – tryk på network preferences og vælg apply til den nye enhed.
 3. Vent et øjeblik hvorefter en IP-adresse tildeles og du via din iPhone kan se at du har internetforbindelse. På iPhonen ses det med en blå bjælke med teksten internetdeling i toppen af skærmen.
 4. Vupti, du er nu på nettet.

Det skulle efter sigende også fungere fint på pc’ere, men har ikke selv prøvet at opsætte det!

2 kommentarer

 1. Jon Cetti

  Hey Ask,

  Det er endnu smartere bare at gøre det over bluetooth. Så kan telefonen bare blive i lommen og man slipper for alle ledningerne :-)

  Glædelig jul!

 2. Ask Hybel

  Det kan du have ret i, det sluger bare så meget batteri! Men ja, det er endnu nemmere…vist også når vi taler PC.

  Også glædelig jul til dig :)

Skriv en kommentar