Positioneret iframe

For nyligt stiftede jeg bekendtskab med et CMS-system, hvor det var muligt at klippe en iframe-ramme ud fra eksterne websites og indsætte i ens eget indhold. Det blev jeg nødt til at finde ud af hvordan var gjort, og det viste sig heldigvis at være ret simpelt at opsætte manuelt. Man skal blot lave et par nye div’er til ens css, som skal styre den indre og ydre del af iframen. Og herefter er der kun tilbage at opsætte selve iframen på ens side. Totalt oldschool, men det giver blandt andet god mening når man leger med Iframe App’s til Facebook.

Jeg har oprettet et eksempel på http://blågårdsagde.dk/tilsalg hvor jeg iframer indhold fra Boliga’s kortløsning, således at jeg kan vise de lejligheder der er til salg i lokalområdet uden selv at skulle lege direkte med data – jeg har selvfølgelig også lavet en iframe app på Blågårdsgade’s side på Facebook, nu jeg var i gang. Og ja, du kan iframe hvad som helst! Nedenfor kan du se hvordan jeg har kodet det pågældende eksempel.

Iframe kode

<div id=’ydrediv’>
<iframe src=”http://www.boliga.dk/kort.aspx?guid=53753711-69a6-408b-a246-55cff5fe10c3″ id=’indreiframe’ scrolling=no></iframe>
</div>

CSS

#ydrediv
{
width:500px;
height:720px;
overflow:hidden;
position:relative;
}

#indreiframe
{
position:absolute;
top:-380px;
left:-620px;
width:1280px;
height:1450px;
}

Èn kommentar

  1. Peter Jensen

    Det er nu ganske snedigt fundet på, selv nu om dage kan gode gammeldags iframes bruges til sjove ting og sager, det handler bare om at være snedig som du også har været her :) thumbs up for det.

Skriv en kommentar