Video-Click-Jacking via Facebook

For nyligt skrev jeg et indlæg om Facebook clickjacking, efter at havde leget lidt på kodekanten. Det har jeg gjort igen, for efter en weekend hvor stort set ALLE min bekendte på Facebook pludselig delte en fodboldvideo, satte jeg mig for at tjekke koden. Den var simpel, overraskende simpel faktisk. Jeg lavede et eksempel som jeg midlertidigt lagde på http://askhybel.dk/profil, som en form for profilvideo. Det betød 200 views søndag og små 1000 views mandag. Det beviste at det vitterligt er muligt at markedsføre sig på Facebook via video-clickjacking – desværre fandt jeg hurtigt ud af, at folk ikke var helt vilde med fremgangsmåden. Det forstår jeg nu godt :)

Men modsat de fleste andre der leger på kodekanten, så havde jeg ikke valgt at skjule min lille mission bag hemmelige domæner, for mit for formål var hverken at promovere noget bestemt eller tjene penge via Google Adds. Næ, jeg ville blot lære en teknik at kende og gøre mig lidt erfaringer. Det faldt desværre nogen for brystet, det er jeg ked af. Jeg har derfor flyttet siden, så den virale mulighed ikke længere er til stede – intet loop. Siden ligger nu her: http://askhybel.dk/profil_video (du deler siden på Facebook hvis du trykker play).

Jeg må indrømme, at jeg er overrasket over hvor hurtigt og nemt man kan lave markedsføring på denne måde. Modellen kan benyttes til at opnå voldsomme antal hits eller til at få folk til at ”synes godt om” en side på Facebook. Begge ting som firmaer betaler mange penge for at opnå. Problemet er blot at man ved den skjulte model får folk på nakken, men der skal ikke meget kreativ tænkning til at udtænke andre og mindre belastende modeller der kan give samme resultater.

En meget rodet kode, til den etisk korrekte og kreative webnørd -> http://snipt.org/embed/xogkp

Skriv en kommentar