Blandt de yngste

I det meste af mit liv har jeg været blandt de yngste. I folkeskolen var jeg et år yngre end mine klassekammerater, og da jeg begyndte i gymnasiet direkte efter 9. klasse, var jeg også her blandt de yngste. I mine første jobs i web/kommunikationsbranchen var jeg også blandt de yngste. Altid har jeg styret rundt i mentale rum hvor andre har haft mere erfaring end mig, og det har styret mig hen hvor jeg er i dag. Jeg har mere eller mindre ubevidst forsøgt at gøre mig uundværlig ved altid at have fingeren på de nyeste webtrends – der hvor ingen har erfaringer. For når man ikke umiddelbart kan tilvælges pga erfaring, så må man fokusere andetsteds. Det lyder strategisk, men det har det på ingen måde været – men heller ikke fuldstændigt tilfældigt.

Det seneste år er der dog sket en ændring. Jeg møder flere og flere kunder/samarbejdspartnere, hvor jeg kan mærke at jeg er manden med erfaringen. Jeg står gentagende gange i situationer, hvor ikke bare tror jeg har ret i min digitale rådgivning – jeg ved det! Det er tegn på erfaring (og lidt ego). Jeg er selvfølgelig heller ikke purung mere, og har efterhånden en solid og efterprøvet faglig ballast. Men når man hele sit liv har været blandt de yngste, er det specielt at mærke ændringen. Især fordi den sniger sig ind på en.

Det vigtigste er dog, at erfaring aldrig må blive en sovepude. I webbranchen er du en død mand hvis du ikke udfordrer dig selv og hele tiden bliver dygtigere på nye områder.

Lidt karikerede tanker, men det er jo fordelen ved egen blog. Her kan man skrive frit, uden skal skulle uddybe mere end man lyster …

Skriv en kommentar