Web Tech Kartel

En af mine gode venner er del af bloggeruniverset Bloggers Delight, og jeg har længe tænkt, at det er fantastisk gået af menneskerne bag. Forretningsmodellen er simpel, og det samme kan man sige om den tekniske opsætning. Men det virker og de har i den grad taget førertrøjen i bloggerverdenen. Og det på under to år. Deres forretningsmodel virker især, da de er gode til linke internt inden for deres lille univers. Det kunne være godt at lære lidt af i web-tech-land.

SEO- og SEMeksperterne er generelt gode til det, men ikke os mindre forretningstænkende web-tech-folk (læs nørdede kommunikationsfolk). Det skal der gøres lidt ved. Derfor har jeg været ude og låne lidt kode fra netop Bloggers Delight – kode der er listet som; dual licensed under the MIT and GPL licenses;

Koden generer den lille sorte topbjælke som kan ses her på siden. En tynd topnavigation, der linker videre til andre bloggere inden for web-tech-genren. Koden hostes af mig, og forslag til bloggere kan skrives nedenfor i kommentarfeltet. Så kan vi i fællesskab finde ud af om de skal være del af kartellet. Der er ingen penge bag tiltaget, så man får intet andet ud af det end lidt fælles og automatik linkbuilding – som i sidste ende gerne skulle øge besøgstallet for alle i blandt. Et videns-kartel om man vil.

Fokus er altså web-tech-bloggere. Og hvad er det så? Jo, det er bloggere der skriver om web og om muligheder på nettet. Der vil UDEN tvivl opstå tvivl her, men så er det jo godt der er et kommentarspor hvor vi kan tale om det.

Og ja, der er blot tale om en centralt styret blogroll. Hverken mere eller mindre.

Én regel
Er man med på listen, skal man have topbjælken på sit site. Simpelt.

Koden
Nedenstående kode skal placeres i headeren lige før det det afsluttende head-tag og vil vise den lille sorte topbjælke på dit site.

[php]

<!– ANBRING I DIN HEADER –>
<script type=’text/javascript’ src=’http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js’></script>
<script type=’text/javascript’>try{jQuery.noConflict();}catch(e){};</script>

<script type="text/javascript" src="http://askhybel.dk/carousel/carousel.js"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://askhybel.dk/carousel/carousel.css" media="all">
<!–[if IE]>
<link rel="stylesheet" type="text/css"href="http://askhybel.dk/carousel/ie.css" media="all">
<![endif]–>

<div id="carousel">
<div style="position:absolute;right:10px;margin-top:4px;">
<a style="color:#fff !important;font-family:arial;font-size:11px" href="http://www.askhybel.dk/2011/12/web-tech-kartal/">Hvad er dette?</a>
</div>
</div>
<!– ANBRING I DIN HEADER –>
[/php]

Opdateret 22/12

De bloggere jeg har inviteret til Web Tech Kartel, er nu del af topbjælken. Topbjælken vil dog løbende blive opdateret når folk melder til/fra.

Følgende har implementeret topbjælken og er dermed fast del af netværket; Jesper Balslev, Jonas Heide Smith, Bo Abrahamsen, Mikael Lemberg, Torben Heikel Vinther, Rune Mejlvang, Ricco Madsen, Astrid Maria Bigni.

17 kommentarer

 1. Pingback: Web Tech Kartel | BOAB
 2. Julie/Gane&Gaffel

  Sejt Ask!
  Troede lige du var blevet en del af bloggers delight – og vi dermed var blevet blog-kolleger – , da jeg så bjælken (mens jeg læste en sitecore-anmeldelse hos Jonas Heide Smith), men nu forstår jeg bedre :-)

 3. Ask Hybel

  Hej Julie – længe siden! Ja, det kan godt være at jeg skal style bjælken lidt anderledes. Så man ikke misforstår.

  Hvorfor læser du iøvrigt Sitecore-anmeldelser?

 4. Lucas Dechow

  Hey Ask

  Er ved at launche min blog om noget tid… Tænkte på at deltage i Tech-Kartellet når den kommer op og stå.
  Ville det være et problem hvis den er på engelsk? :)

  By the way så er det et vildt fedt intiativ, glæder mig til at se endnu flere på listen :)

 5. Ask Hybel

  Som udgangspunkt er alle velkommende, men det absolut nemmere at se om vi har et match med noget der ligger er live = send et link når gør :)

 6. Jacob

  Kære netværk

  Kunne I være interesseret i at optage min beskedne blog? Tanken bag den er, at den skal fungere som en digital notesbog, der skal afspejle det jeg beskæftiger mig med, og som ofte opdateres med mindre indlæg. I praksis opdateres den dog kun jævnligt, men til gengæld med ret lange indlæg. Det der interesserer mig er, hvordan man planlægger, implementerer og designer sociale tjenester så de skaber værdi. I kan se bloggen her: jhlarsen.com

 7. Ask Hybel

  /Jacob

  Du må undskylde det sene svar. Selvfølgelig er du velkommen til at smide bjælken i toppen af din side, og når du har gjort kommer dit navn også på listen. Smid mig en mail på askhybel@gmail.com når det er gjort (opskriften står i indlægget).

 8. Pingback: Kartel-nyt
 9. Pingback: Ask Hybel er en ting der inspirerer mig! • WEBFRONTEN
 10. Karen Melchior

  Meget cool, vil man kunne snuppe / låne den kode og lave noget tilsvarende til noget politisk? Jeg er lidt – nej MEGET – træt af at skulle leve mit liv hos Facebook.

 11. Ask Hybel

  Det kan man sagtens Karen. Men det vil nok give mening af få fat på en designer/koder og gøre det “pænt”? – det kræver ikke det store arbejde.

  Hiv eventuelt fat i mig senere, hvis du kommer til #twedagsbar. Er der fra 17-tiden og et par timer frem.

Skriv en kommentar