Det kreative rum

I mit arbejde drøfter jeg ofte begreberne kreativitet og innovation med kollegaer, samarbejdspartnere og kunder. For i en verden med stramme deadlines og masser af travlhed, er det ofte en udfordring at få skabt det kreative/innovative rum – et rum der i sidste ende kan løfte produkter fra gennemsnitlige til fantastiske. Derfor har jeg længe brygget på et indlæg om emnet, og i min søgen er jeg faldet over – via Nadja Pass – en perle af en video. En ældre sag fra 1991, hvori John Cleese gennemgår grundtanker om hvornår kreativitet opstår og hvordan man bevidst skaber det rum hvori det sker. Grundtanker der kan virke banale, hvilket måske netop er skønheden i hans gennemgang.

Jeg kunne have gennemskrevet hovedpointerne fra oplægget her, men vil i stedet hellere anbefale at du laver dig en stor kop kakao – sætter dig tilbage i sofaen og ser hele oplægget uden afbrydelse. For det er absolut inspirerende og tankevækkende.

Skriv en kommentar