have tip til en ubekymret sommerhave

Sommeren er ‘la dolce vita’
Selv i haven om sommeren er alt særligt dejligt og dovent. Lange, sene aftener. Hyggelig havebelysning. Livet er på sit højeste og ånder lys, luft, varme og kraft. Følelsen af, at intet er nødvendigt, og at alt er tilladt. Overalt iltbobler fra blade og blomster vinker varmt til bestøvende insekter. Hvor smuk verden kan være! Enhver, der nyder en have, ved, hvor vidunderligt det kan være. Men du kan også opleve den lykke på en altan.

Udendørs madlavning er fantastisk!
Alle opdager det! Strålende vejr og lækker udendørs madlavning .. Elektriske apparater og gasapparater giver perfekte resultater og er straks klar til brug. Meget rart er en permanent installeret grill på terrassen. Næsten alt er muligt på sådan en moderne grill. Du kan lave overraskende godbidder på det og selvfølgelig i store mængder, fordi grillning kun bliver rigtig sjovt, når der er flere af jer. Sørg så for, at du har bjergspyd, velsmagende salater, et godt glas vin … og at det ikke behøver at være så stort, hvad du bliver til noget lækkert på din grill, som følgende opskrift på svampe med parma skinke (prosciutto) beviser:
Du har brug for (til 20 stykker): 20 spyd, 40 store svampe, 1 port port, kvart pakke smør, 20 skiver prosciutto.
Gør det sådan: Blød spydene først i vand i en time (tryk under), rengør svampene (med en fugtig klud, ikke under vandhanen), smelt smørret i en gryde eller wok, tilsæt svampe (kvart skåret) og lidt selleri salt, steg i et minut. Tilsæt derefter porten og omrør, indtil porten er fordampet. Skær prosciutto i kvartaler og tråd svampe og prosciutto skiftevis på spydene. Derefter yderligere 10 minutter på grillen. Hver samtale vakler, når de smager på dette. Mor mia! Storslået!

Øje på haven under ferie
Hvis du ikke har opdaget det endnu, skal du opleve, hvor praktisk det er at ansætte en gartner til en del af haven vedligeholdelse. Vedligeholdelseskontrakter indgås i stigende grad for eksempel for at komme og beskære to gange om året. Derefter gøres det professionelt, og intet går galt. Oftere indgås der aftaler med gartnere om at vedligeholde haven i ferien. Faktisk handler det mere om kontrol: vanding om nødvendigt, vanding af karbadplanterne, holde græsset op osv. Enkle ting, hvor du ikke længere behøver at gider familie, naboer eller andre. Det koster også lidt, og det er også sikkert, for så er der regelmæssigt nogen til stede derhjemme. Det skræmmer grådige fingre af.

Hvordan bliver en blomsterkant smuk?
Det er ganske vist et puslespil og kræver meget søgning i plantebøger osv., Men det er sjovt arbejde. Det bliver virkelig smukt, når du ved, hvad du laver, og hvorfor. Der er et par enkle regler, der allerede hjælper meget. Sæt ikke farver, der kolliderer direkte ved siden af ​​hinanden. Hvidblomstrende eller gråbladede planter imellem giver smukke overgange eller en uldeffekt. Tag blomstringstiderne i betragtning. Hold planter i blomst hele året. Bemærk variation i blomsterformer. Det samme gælder for voksende højder og bladformer og farver. Sammenlign det med at komponere et stykke musik. Hvis det ikke viser sig at være det, du ønsker, skal du skaffe dig en god havekomponist: en professionel landskabsgartner. Det gør det absolut smukt!

Hvilke haveværktøjer har du brug for?
Det vigtigste stykke haveanlæg er et godt par beskærere. Der er altid noget, der skal fjernes. Til grene, der er tykkere end 1 cm, har du brug for loppere (med lange håndtag). Hvis det bliver endnu tykkere, skal du bruge en træsav. Plantning kræver en spade, en håndkultivator (rive) til at løsne jorden og fjerne ukrudt. Sidstnævnte kan også gøres med en hakke, men pas på ikke at beskadige planterødderne. En god spade (til spading og transplantation) er også uundværlig. Ligesom en rive (til jord og grus) og en injektionsskraber (helst med et langt håndtag) for at holde stier og terrasser fri for ukrudt. Desuden en vandkande, sprøjtningsprodukter, et net til dammen, en plæneklipper, robuste arbejdshandsker, bindemateriale, og hvis du kan frigøre pladsen til det, en regntønde på en standard med vandhaner og også en god kompost beholder (til din egen vandforsyning og reduktion af haveaffald). Hvis du har alt det, er du allerede ret komplet.

skadedyr
Selvfølgelig vil du forhindre skadedyr og svampe i din have. Sørg for tilstrækkelig luftcirkulation mellem planterne. Undgå kladder. Bryde stærk vind med en hæk eller et åbent hegn. Overbefrugtning gør også planter halte og sårbare. Sunde planter er stærke og generes ikke af en lus eller svamp. Men når en sådan angreb bliver for skør, bliver du nødt til at gøre noget. Så bliver du nødt til at sprøjte med et middel, der virkelig tackler sygdommen. Du er nødt til at tænke over en række ting. Bliv informeret på forhånd om hvilket lægemiddel

fungerer bedst mod den svamp eller bug, du er stødt på. For korrekt anvendelse af plantebeskyttelsesmidler er det vigtigt at følge brugsanvisningen nøje og især være opmærksom på den korrekte dosis. Du bliver også nødt til at gentage behandlingen flere gange, ofte med et interval på en eller flere uger. Spray tidligt om morgenen eller sent om aftenen for at forhindre, at bierne flyver. Vær opmærksom på vindretningen inden sprøjtning, altid væk fra dig. Opbevar produkterne korrekt (børnesikker) efter brug.

Keramik, som du kan lide at se på
En stor fordel ved planter i potter er, at du kan kombinere dem uendeligt. Ideel på en terrasse eller balkon. Og keramikken er voksen. Både i og udenfor. Keramik er nu så smukt, at selv uden planter er de rigtige kunstværker. Plast oplever en ægte genoplivning. Det er ikke længere en efterligning af noget andet, men et fuldgyldigt produkt, såsom plastikgryder og bakker med indvendig belysning (hollandsk design), der var en fornemmelse i Paris. Betagende smuk om natten. Havekunstnere er også i stigende grad bekymrede over boliger af planter. For eksempel tænker folk ofte på god vandforvaltning i gryden, underkopper og alt, hvad der er involveret i den mobile have.

Hvordan holder du dammen fri?
Din dam forbliver klar, hvis forureningen er lav. Opbevar ikke for mange fisk og fodre dem ikke for meget. Kør pumpen kontinuerligt, da vandcirkulation er meget vigtigt. Køb en filterinstallation, hvis det er nødvendigt. Sørg for tilstrækkelige iltende planter i vandet. Giv også lidt skygge under vand med flydende bladplanter. Fjern tråde af trådalger regelmæssigt (et tegn på, at vandkvaliteten er meget god!) Efterfyld helst regnvand (en tønde med et afløb fra nedløbsrøret installeres på ingen tid). Gode ​​regntønder af plast har et børnesikret låg.

TIP
Høje stauder har brug for ekstra støtte. Bind ikke en hel flok blomsterstængler sammen til en bambusstang, men læg stænger i en retning mellem stilkene og binde en blomsterstamme til hvert stykke. Det viser meget pænere!

TIP
Trim falmede blomster regelmæssigt. Derefter blomstrer planterne ofte meget længere. Dette skyldes, at de ikke kan lægge energi i frødannelse, men de prøver at opnå frødannelse, netop ved at fremstille flere nye blomster. Og det er hvad du vil have.

TIP
Potteplanter kan plantes, mens de er i fuldt flor og i fuldt blad, det betyder ikke noget. Så køb det, du kan lide, og placer planterne på bare pletter i grænsen eller i dekorative potter.

TIP
Nogle stauder blomstrer igen, hvis du skærer dem tilbage efter blomstring. Dette gælder for arter som Alchemilla, Alyssum, Delphinium, Erigeron, Geum, lupin, Trollius og endda hornede violer (Viola Cornuta Group).

TIP
Selvfølgelig vælger du de smukkeste roser, når de blomstrer, og det er nu! Du kan købe dem blomstrende og allerede dyrket i potter og plante dem med det samme. Det kunne ikke være bedre! Mange roser fortsætter med at blomstre, indtil frost sætter en stopper for dem. Så meget taknemmelig, også som afskårne blomster, og så den duft!

TIP
Dit græs forbliver grønt meget bedre i sommer, hvis du lader det stå lidt længere i varme, tørre perioder (ca. 6 cm; græsstråene skal bare ikke vælte). Juster derfor plæneklipperen lidt højere, og glem ikke at sprøjte. Sprøjtning tidligt om morgenen er mest effektiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Haver

Forbered din have til foråret med disse 13 tip

Foråret nærmer sig, det første æg til lapvinger er fundet, og solen viser sig oftere. Det er tid til at få haven i orden. Hvad kan du gøre? Radar viser tip til dig. Hollænderne investerer betydeligt mere i deres have. Forskning foretaget af Gfk blandt 10.000 forbrugere viser, at der blev købt syv procent flere […]

Read More