Forbered din have til foråret med disse 13 tip

Foråret nærmer sig, det første æg til lapvinger er fundet, og solen viser sig oftere. Det er tid til at få haven i orden. Hvad kan du gøre? Radar viser tip til dig.

Hollænderne investerer betydeligt mere i deres have. Forskning foretaget af Gfk blandt 10.000 forbrugere viser, at der blev købt syv procent flere haveartikler i 2017 end i det foregående år. Vi købte haven til 3,9 mia. Euro. For eksempel købte vi 930 millioner euro af levende ting til haven. Stigningen skyldes hovedsageligt antallet af nybyggede huse med have.

Tips
Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vedligeholde din have? Vi har listet et par tip til dig.

Har du en vedbend, der spreder sig? Så er det ifølge Sterk bedre at fjerne det helt. ‘Også rødderne. Hvis han allerede er meget stor, skal der måske tilføjes en gartner. ‘
Begynd beskæring af frostfølsomme planter som roser og hortensiaer om foråret, når frosten er gået.
En af de største irritationer for haveejere er mos i din græsplæne. Væg din græsplæne om foråret, for eksempel i april. Dette fjerner mos fra din græsplæne og tillader lys og fugt at komme ind i græsset igen. Scarifying udføres med en speciel scarifying rake. Kast derefter gødning til græsplæne og græsfrø på din græsplæne. Dette forhindrer mos og ukrudt i at komme tilbage.
Du befrugter om foråret. Dette er muligt med organisk gødning, såsom kompost og bladjord. Du kan også bruge korngødning. I plantegrænser skal du sprede det tykt. Ifølge Sterk bruger folk for lidt gødning i grænserne. Planter elsker vand, gødning og en dejlig temperatur.
Beskær? Skær din hæk eller buksbom med hækstrimmeren. Du beskærer buske. Beskær det døde træ, fordi det giver luft i busken, og så kan det vokse tilbage med unge grene. Efterlad den vandrette på frugttræer. Opretstående grene kan afskæres.
Lider du af snegle? Få et antisnegleprodukt fra havecentret. Der er også specielle midler mod lus, men hvad du skal have varierer pr. Plante.
Lider du af ukrudt? Den bedste måde at slippe af med ukrudt er at fjerne dem rod og alt. ‘De sværeste ukrudt er malet ældre og padderok.’ Sterk siger, at du faktisk skal plante noget nyt på ukrudtsstedet. Dette forhindrer ukrudt i at vokse igen. Sterk er ikke fan af pesticider. ”Vi er nødt til at slippe af med det. Brug højst et biologisk middel. ‘
Vil du have en vedligeholdelsesfri have? Giv derefter mange stauder og plant dem tæt sammen. Lav et skelet af buske og klatrere. Sørg altid for, at der er nok gødning til, at den lukker godt. Ukrudt har så lidt chance. Du har kun brug for større vedligeholdelse to gange om året for at klippe, beskære og rydde op i bladene.
Har du ikke en kompostbunke endnu? Overvej derefter at plante en i din have. Kompostbunke giver gratis mad og mindre affald.
Wire er nyttig, hvis du vil dele dine græsplæner. Der er specielle værktøjer til afsked. Spænding af ledningen hjælper, hvis du vil dele i en lige linje.
En smuk have inkluderer også en smuk terrasse. I begyndelsen af ​​forårssæsonen skal du sprøjte dine grønne aflejringer væk med en højtryksrenser. Sørg for, at din højtrykssprøjte ikke har et højere tryk end 60-70 bar, så sprøjter du ikke planternes spirer op. Du skal også være forsigtig med porøse sten. Læs flere tip til at fjerne grønne aflejringer her
Mange mennesker har en dam i haven. Om foråret, når al isen er smeltet, skal du fjerne alle døde planter fra vandet. Sørg for, at der er nok iltplanter i din dam. Fjern også døde blade fra din dam, fordi de får alger til at danne sig.
Store træer i haven? Hvis træer er for store, døde eller syge, er det klogt at udskifte dem fjern fra haven. Spørg din egen kommune, om du har brug for en fældetilladelse til dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Haver

have tip til en ubekymret sommerhave

Sommeren er ‘la dolce vita’ Selv i haven om sommeren er alt særligt dejligt og dovent. Lange, sene aftener. Hyggelig havebelysning. Livet er på sit højeste og ånder lys, luft, varme og kraft. Følelsen af, at intet er nødvendigt, og at alt er tilladt. Overalt iltbobler fra blade og blomster vinker varmt til bestøvende insekter. […]

Read More