10 TIPS TIL EN GOD PLANPLAN

Den sidste måned i året er allerede ankommet. Sinterklaas, jul, nytårsaften. Alle festlige dage, som vi kan nyde. Der er ikke meget at lave i haven lige nu. Du kan stadig gøre nogle ting.
Og for alle, der ønsker en anden plantegrænse i deres have, har jeg nævnt 10 tip denne gang. Med dette kan du lave din egen plantningsplan. Hvor sejt ville det være.

GARDEN VEDLIGEHOLDELSE DECEMBER
– Tomme og lukke udendørs vandhaner og facadekraner
– Udblæsningsvandingssystem. Hvis du har brug for hjælp til det, bedes du kontakte os, da vi har en lille kompressor, og vi får den sorteret hurtigt til dig.
– Bring karbadplanter inde på et frostfrit sted
– Klare blade, hvis det generer dig. Hvis du lader det være i et hjørne, har dyrene et skjulested der.

FARVE ANVENDES I HAVEN
Jeg har lavet en instruktionsvideo, der viser dig, hvordan du får farve meget let i haven, og hvordan du også har ekstra farve tidligt på foråret. Klik på billedet nedenfor, så kommer du til videoen.

 

10 TIPS TIL EN GOD PLANPLAN

1. Begynd at tegne planen for din have.
Alt starter med at lave et kort over din have. Begynd at måle din have og læg den på papir. Sørg for, at tegningen skaleres. Tegn huset med vinduerne og dørene, grænserne for din have og de elementer, der bevares i haven, såsom eksisterende hække, havehus, brolægning osv. Hvis du virkelig kun har 1 plantegrænse, er det tilstrækkeligt at måle dimensionerne af grænsen til skalering på papir.
Log også i nordpilen. Dette er en pil, der peger mod nord, så det er klart for alle, hvor solen står op og går ned i forhold til haven. Dette er grundlaget for plantningsplanen.

2. Kortlægge kvaliteten af ​​jorden.
Dette er vigtigt, fordi der muligvis skal udføres jordforbedringsarbejde, før du kan plante.
Ikke alle planter vokser på alle jordtyper. Derfor er det vigtigt at vide, hvilken jordtype du skal plante planterne på. Sand, ler, tørv, loess. Derudover er det vigtigt at vide, hvilken syre jorden har, om jorden tillader vand at passere godt, og om jorden indeholder en masse næringsstoffer eller ej. Disse elementer er vigtige, fordi de bestemmer det arbejde, der muligvis stadig skal udføres for at forbedre jorden. Jordens kvalitet bestemmer i sidste ende, i hvilket omfang plantningen vil slå rod, og hvor længe den forbliver smuk.

3. Fokuser på plante- og blomsterformer.
Før du kan begynde at vælge planter til din planlægningsplan, skal du vide, hvilken stil du kan lide. Hvilke farver appellerer til dig, hvilke blomsterformer kan du lide. Der er forskellige typer former. Tænk på øreform, sfærisk form, fjer, gennemsigtighed og skærme.

4. Fokuser på farver
Hvilke farver kan du lide? Og især hvilke farver kan du ikke lide. Kan du lide forskellige farver, eller foretrækker du en farvestil som kølig eller varm. Lav et humørbræt på forhånd med de farver, der appellerer til dig. Der er mange billeder af plantegrænser på internettet. Dette gør valget meget lettere senere.

5. Ordnet plantning eller vidunderligt vild?
Vejen til plantning og gruppering bestemmer det udseende, der til sidst vil opstå. For eksempel kan du tænke på kasse plantning. Du skal tænke på 1 kant, en kasse der kun indeholder en plantetype. For eksempel alle lavendulaer. Du kan også gruppere. Opdel derefter grænsen i forskellige sektioner (normalt organiske former) og sæt de forskellige planter sammen.
Hvis du kan lide dyreliv, placerer du planterne tilsyneladende uordnede. For at opretholde freden skal en gentagelse anvendes i plantningen. Du gentager derefter en bestemt sammensætning af planter hver gang. Dette bliver mere og mere vigtigt, når grænsen bliver større.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Planter

Taks hæk

Barsten er en meget stærk og hårdfør hækplante. Det eneste, den hader, er våde fødder. God dræning af jorden er vigtig. Vi anbefaler at beskære taksene to gange; Maj og september er gode beskæringsmåneder. Hvis du beskærer for langt, vil Taxus altid spire igen, i modsætning til nåletræer. Du kan også bruge Taxus meget godt […]

Read More
Planter

Har du en have og ønsker at vedligeholde den godt? Så er det vigtigt, at du har de rigtige haveværktøjer. Vi hjælper dig med dette, så du snart har alt det passende haveværktøj, kan vedligeholde disse værktøjer og opbevare dem ordentligt. Slutresultatet er ikke kun en velplejet have, men også en mere behagelig oplevelse i […]

Read More