Har du en have og ønsker at vedligeholde den godt? Så er det vigtigt, at du har de rigtige haveværktøjer. Vi hjælper dig med dette, så du snart har alt det passende haveværktøj, kan vedligeholde disse værktøjer og opbevare dem ordentligt. Slutresultatet er ikke kun en velplejet have, men også en mere behagelig oplevelse i haven.

Hvilke haveværktøjer har du brug for?
Lad os starte i starten, hvad har jeg faktisk brug for? Der er mange ting i din have at holde styr på, såsom planter, hæk, buske, træer og meget mere. Derfor deler vi de nødvendige haveværktøjer over en række opgaver.

beskæring
Uanset hvor stor, næsten hver have har en busk, hæk eller træ. Hvis du vil have en velplejet have, er det vigtigt at beskære den. For det første for at få en velholdt have, men også for at fjerne dødt træ, som kan være en kilde til sygdomme og svampe. Beskæring kan udføres året rundt, undtagen når det fryser hårdt eller meget varmt. Hvis det fryser hårdt, og du begynder at beskære, er der en chance for, at du beskadiger hækket. Hvis du begynder at beskære i for varmt vejr, er der en chance for, at de nederste blade brænder, og din beskæring har været for ingenting.

Men hvilke haveværktøjer har du brug for?
For en hæk har du brug for en hækstrimmer
Til mindre kviste eller planter er beskæresaks nok
Hvis grenene bliver tykkere, skal du skifte til loppers
Brug gode buksbomssaks til dine buksbomplanter
Er du klar til at beskære i højden? Prøv derefter teleskopiske haveværktøj
Generelt kan du beskære de mindre buske, hække eller træer manuelt. Hvis jobbet bliver vanskeligere, eller hvis du har en stor have, anbefaler vi at bruge et batteri eller en elektrisk variant.

Jordvedligeholdelse
Ved jordvedligeholdelse mener vi hovedsageligt fjernelse af ukrudt, mos og græsaffald. Der er mange muligheder for at fjerne ukrudt. Dette kan gøres manuelt med en ukrudtsplukker, ukrudtsbrænder, ukrudtsmiddel eller med en scarifier. Se nøje på, hvor ukrudtet er, og om du har meget arbejde med dem. Hvis ukrudtet er blandt græsset, er det ikke nyttigt at brænde det væk. Hvis du har en stor have, skal du se på tallerkenerne med en stor arbejdsbredde. Bælterne er ikke kun beregnet til ukrudt, du kan også bruge dem til at rense mos og græsaffald. Når du fjerner ukrudt, mos og affald fra græsplæne, forbedres optagelsen af ​​luft, vand og næringsstoffer. Og det sikrer en smuk og velholdt græsplæne.

Græsplæne vedligeholdelse
Nu hvor du ved, hvordan du slipper af med ukrudt, mos og græsplæner, er det næste trin selve plænen. For at få en dejlig grøn græsplæne og beskytte græsset mod svampe og sygdomme er det klogt at befrugte dit græs tre gange om året. Første gang om foråret, derefter om sommeren og endelig om efteråret for at forberede din have til vinteren. Dette kan gøres manuelt eller med en spreder. Vanding af plænen er også vigtig for et grønt græs. Dette er især vigtigt om sommeren, når der er en god chance for, at vi bliver nødt til at håndtere en periode med længere tørke, og det er dårligt for din græsplæne.

græskantklipper
Nu hvor du ved, hvordan du får en sund og grøn græsplæne, vil du se, hvordan græsset kan forblive pænt og kort. Det er nyttigt at klippe det meste af plænen med en plæneklipper eller med en robotplæneklipper. Kontroller først størrelsen på din have. I en lille have er det bedst at bruge en rulleklipper eller en robotplæneklipper med et mindre rækkevidde. I en mellemstor til stor have er det bedst at bruge en robotplæneklipper, batteri eller elektrisk plæneklipper. Hvis du har en græsplæne, hvor det er svært at klippe kanterne, eller hvis der er vanskelige pletter imellem, har du brug for græssaks. Med græsaksen kan du trimme græsplænens kanter meget præcist. Du kan også trimme græssets kanter og gøre det pænt med en kanttrimmer.

Når bladene falder igen, og grenene blæser fra træerne, er det stadig svært at nyde din smukke græsplæne. Du kan bruge en plæneklipper til at fjerne græsafskæringer og blade. Hvis du også vil fjerne groft og fint haveaffald, skal du tage en god bladriv. Vil du gøre det lettere for dig selv? Gå derefter til bladblæseren. Med en bladblæser kan du nemt samle lille affald og blade rundt i dit hus. Eller vælg et bladvakuum. Det absorberer alle små partikler, men de samles ikke kun i en pose. Bladstøvsugeren er udstyret med skæreværktøjer, der straks hugger blade og let haveaffald. Derefter ender den i opsamlingsposen.

Plantning og transplantation
Plantning og transplantation er nemmest med gode haveværktøjer. For at begynde at plante eller transplantere en plante skal du først grave et hul for at sætte planten i eller tage den ud. For små planter kan dette gøres med en haveskovl. Er de hule planter eller endda træer bruger en god spade. Når hullet lukkes igen, og du vil gøre det pænt ved at udjævne jorden, skal du bruge en rive. River findes i mange forskellige arbejdsbredder til både mindre og større jordarealer.

Hvordan vedligeholdes haveværktøj?
Efter en dag med at arbejde i haven er du ikke færdig endnu. I det mindste hvis du vil sikre, at dine haveværktøjer holder længere. Heldigvis kan dette gøres hurtigt og effektivt:

Smør trædelene med linolie, så alt forbliver på plads, og bladene ikke klæber til træet
Gør alle beskæringsværktøjer bladfrie
Hold beskæringsværktøjet skarpt ved at slibe dem lejlighedsvis
Reducer slid og forhindrer rust ved hjælp af en vedligeholdelsesspray
Du forhindrer også rust ved at skylle og tørre alt håndværktøj godt
Rul en haveslange godt efter brug og lad den ikke stå i solen for at forhindre tørring og revner
Vend din trillebør og vandkande på hovedet udenfor for at få vandet ud. Dette forhindrer det i at ruste
Endelig er det vigtigt at opbevare alle haveværktøjer korrekt, læs mere om dette i næste afsnit
holder til haveværktøj
Hvordan opbevares haveværktøj?
Når du har brugt og rengjort haveværktøjet korrekt, kan du lægge dem væk. Dette er vigtigt, da der ellers kan opstå stædige rustpletter. For at spare plads og opbevare haveværktøj effektivt kan du bruge en haveværktøjsholder. Dette garanterer også sikkerheden for dine haveværktøjer, for så kan mennesker eller børn ikke ved et uheld stå på dem. Hvis du er mere fan af en opbevaringsboks for at holde dine ting i et fugtfrit miljø, anbefales et godt haveskab.

Du skal nu vide, hvilke haveværktøjer du har brug for til at arbejde i din have. Sørg for, at du kan bruge dette værktøj i lang tid ved at passe godt på det. Og gør det nemt for dig selv ved at hænge det op eller opbevare det ordentligt. Dette sikrer både et klart og sikkert skur. Nu hvor du kan komme i gang i din have, så glem ikke at have det sjovt med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Planter

Taks hæk

Barsten er en meget stærk og hårdfør hækplante. Det eneste, den hader, er våde fødder. God dræning af jorden er vigtig. Vi anbefaler at beskære taksene to gange; Maj og september er gode beskæringsmåneder. Hvis du beskærer for langt, vil Taxus altid spire igen, i modsætning til nåletræer. Du kan også bruge Taxus meget godt […]

Read More
Planter

10 TIPS TIL EN GOD PLANPLAN

Den sidste måned i året er allerede ankommet. Sinterklaas, jul, nytårsaften. Alle festlige dage, som vi kan nyde. Der er ikke meget at lave i haven lige nu. Du kan stadig gøre nogle ting. Og for alle, der ønsker en anden plantegrænse i deres have, har jeg nævnt 10 tip denne gang. Med dette kan […]

Read More