Taks hæk

Barsten er en meget stærk og hårdfør hækplante. Det eneste, den hader, er våde fødder. God dræning af jorden er vigtig. Vi anbefaler at beskære taksene to gange; Maj og september er gode beskæringsmåneder. Hvis du beskærer for langt, vil Taxus altid spire igen, i modsætning til nåletræer.

Du kan også bruge Taxus meget godt til topiary. Det hollandske navn venijnboom henviser til toksiciteten af ​​Taxus baccata. Sørg for eksempel for, at du ikke placerer hækken, hvor dyr kan spise. Andre stedsegrønne hækplanter er buksbom, laurbær, nåletræer og stedsegrønne hækplanter.

Typer af taks hække

Der er forskellige typer af taks hæk, som du kan bestille hos Haag-Heg. Taksbenet ‘Baccata’ er den bedst kendte art. Anlægget skylder dette sine stærke egenskaber. Baccataen vokser for eksempel op til fire meter høj, er ikke modtagelig for sygdomme og har røde bær, der giver din hæk noget ekstra farve om efteråret.

Denne aktuelle barterarter er smallere end en nåletræ, men kan dog vokse til en respektabel fem meter bred. Takset ‘Media Hicksii’ kan dog blive meget bredere, op til fire meter bredt. Du vil dog ikke have, at denne plante skal vokse højere end 1,80 meter, fordi din hæk derefter vil hænge til siden øverst. ‘Media Hillii’ er lidt mere kompakt end ‘Hicksii’, og det er bedre ikke at vokse højere end 1,80 meter.

Hvorfor en taks hæk er en berigelse for haven

I tusinder af år har barlind været en af ​​de mest elskede prydplanter i verden. For længe siden var almindeligt barskov, også kendt under sit latinske navn Taxus baccata, en af ​​de få planter i vores del af verden, der holdt sin fængslende mørkegrøn farve hele vinteren.

Netop fordi taksene er stedsegrønne hækplanter, indså folk tidligt, at denne nåletræ. har en enorm prydværdi. Yew kan også blive meget gammel. Levende eksemplarer i Storbritannien og Tyrkiet anslås at være mere end 4.000 år gamle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Planter

Har du en have og ønsker at vedligeholde den godt? Så er det vigtigt, at du har de rigtige haveværktøjer. Vi hjælper dig med dette, så du snart har alt det passende haveværktøj, kan vedligeholde disse værktøjer og opbevare dem ordentligt. Slutresultatet er ikke kun en velplejet have, men også en mere behagelig oplevelse i […]

Read More
Planter

10 TIPS TIL EN GOD PLANPLAN

Den sidste måned i året er allerede ankommet. Sinterklaas, jul, nytårsaften. Alle festlige dage, som vi kan nyde. Der er ikke meget at lave i haven lige nu. Du kan stadig gøre nogle ting. Og for alle, der ønsker en anden plantegrænse i deres have, har jeg nævnt 10 tip denne gang. Med dette kan […]

Read More